Laiks ķerties pie kārdinoša garduma – ābolu vafelēm!
Ņem ārā savu uzticamo vafeļu pannu un sagatavojies baudīt ne tikai cepšanas procesu, bet arī sulīgu rudens ābolu aromātu, kas piepildīs visu māju. Ja tev ir svaigi āboli, tos vari paņemt no balkona vai dārza, un jau pēc neilga brīža tie pārvērtīsies izcilās vafelēs.
Šīs receptes burvība ir tās vienkāršība – mīklu var pagatavot ātri un viegli no visikdienišķākajām sastāvdaļām, kuras noteikti atradīsies mājās.
Sāc ar to, ka ātri samīci mīklu. Nekā sarežģīta – pāris minūtes, un tas ir gatavs. Nākamais solis ir sarīvēt ābolus, pievienot tos mīklai un visu kārtīgi samaisīt. Kad masa ir viendabīga un viegli smaržo pēc āboliem, vari ķerties pie cepšanas.
Vafeļu panna tiek uzkarsēta, un jau pēc dažām minūtēm tava virtuve piepildīsies ar kārdinošu smaržu, kas vienmēr liek pacelt noskaņojumu.
Šīs ābolu vafeles garšo lieliski pašas par sevi, taču tās ir patiesi izcilas, ja pasniedz kopā ar iebiezinātu pienu vai šķidru medu. Abi šie papildinājumi piešķir vafelēm papildu saldumu un krēmīgu tekstūru. Ja vēlies eksperimentēt, izmēģini pārkaisīt vafeles ar pūdercukuru, kas sajaukts ar kanēli – šī kombinācija uzreiz izcels ābolu svaigumu un piešķirs desertam sildošu, rudens garšu.
Sastāvdaļas 10 gabaliņiem : Fonds olas 2 gab. pienu 200 ml. cukurs 80 grami vaniļas cukurs 1 tējk. augu eļļa 50 ml. sāpes 225 grami cepamais pulveris 1 tējk. vidējs ābols 2 gab.
Ēdienu gatavošanas recepte : Apvienojiet olas, vaniļu un parasto cukuru un pienu. Viegli sakuļ līdz gludai.
Pievieno sviestu, kā arī ar cepamo pulveri izsijātus miltus. Sajauc mīklu.
Āboliem izgrieziet serdi un noņemiet mizu. Trīs mīkstums uz rupjās rīves.
Pievienojiet mīklai ābolus un samaisiet.
Uzkarsē vafeļu dzelzi. Izklāj mīklu un cep vafeles.